iCovid Lleida - einesa
854
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-854,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

iCovid Lleida

FITXA TÈCNICA

PROMOTOR Infraestructures.cat / Servei Català de la Salut
EMPLAÇAMENT Lleida
DATA DE REDACCIÓ
DEL PROJECTE
2020
DATA DE DIRECCIÓ D’OBRA 2020-2021
EQUIP D’ARQUITECTURA PMMT Arquitectes
SUPERFÍCIE 4.728 m2
PRESSUPOST INSTAL·LACIONS
(PEC, IVA no inclòs)
3.805.877,83 €
PRESSUPOST GLOBAL
(PEC, IVA no inclòs)
10.397.674,26 €
ACTUACIONS D’EINESA

Projecte Bàsic i d’Execució

Direcció d’Obra

Llicència Ambiental

DESCRIPCIÓ DE L’EDIFICI

El Servei Català de Salut (CatSalut) va promoure la construcció d’un nou equipament sanitari “Icovid Compact” annex a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

 

El nou edifici, de construcció modular, està compost per un total de 60 mòduls industrialitzats (12 per planta) de 5m x 15m. Està situat en perpendicular a l’hospital existent, amb el qual s’ha realitzat també una connexió a través d’un pont d’estructura modular de 50 metres de longitud, per facilitar el desplaçament de personal sanitari entre els dos edificis.

El seu disseny és eficient des del punt de vista de l’operativa mèdica, compacte, flexible i escalable: la planta baixa del nou edifici es destina als serveis de triatge; les plantes primera i segona poden funcionar com habitacions convencionals o UCI d’emergència i infecciosos, mentre que la planta tercera està destinada a UCI convencional.

 

Es tracta doncs d’un edifici polivalent desenvolupat per contingències especials i que permet donar suport a la xarxa sanitària existent, ja que reforça el nombre de llits d’UCI disponibles en èpoques de crisi com la del COVID-19.

 

La construcció de l’edifici es va dur a terme entre els mesos d’agost de 2020 i febrer de 2021 per tal de donar resposta a la urgència de la pandèmia. A tal efecte, s’ha emprat la metodologia LEAN per tal d’optimitzar les activitats i processos del projecte i l’obra.

DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL·LACIONS

Les instal·lacions del nou edifici polivalent “Icovid” donen resposta als criteris i necessitats de polivalència, escalabilitat, flexibilitat i eficiència requerits per al conjunt de l’edifici.

 

Les sales destinades a UCI s’han homologat com a ISO 7 segons la normativa de l’any 2020 i disposen de sistemes d’aire de cabal variable amb control de pressió i pressió diferencial que permeten ajustar les condicions de funcionament a les diferents modalitats d’ús previstes.

La xarxa de distribució hidràulica també compta amb bombes de primari i secundari de cabal variable, ajustant per tant la producció a la demanda real del centre.
Tots els elements terminals disposen de vàlvules de control independents de la pressió, garantint així un correcte equilibrat hidràulic de la instal·lació.

 

La producció d’aigua calenta per calefacció i ACS i aigua freda per refrigeració estan basats en calderes de gas natural i plantes refredadores d’alta eficiència, amb redundància.

 

Les unitats de tractament d’aire se situen a la planta coberta, des d’on té l’origen la xarxa de conductes fins a les diferents plantes, que circulen a través dels corresponents patis verticals.

El subministrament elèctric al nou edifici es realitza en Mitja Tensió, des de la xarxa conjunta de l’Hospital, mitjançant un nou Centre de Transformació que s’ha utilitzat per tancar l’anell de MT del complex hospitalari.

 

També es connecta a la instal·lació interior del complex la xarxa de subministrament d’aigua, maximitzant així el rendiment i aprofitament dels serveis globals.

 

El projecte s’ha desenvolupat amb metodologia BIM, que s’ha mantingut durant les fases de disseny i construcció.

iCovid-Installacions-2
initial image
initial image
initial image
initial image