Fons europeus Next Generation - einesa
1601
post-template-default,single,single-post,postid-1601,single-format-standard,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Fons europeus Next Generation

nextgenerationeu

Fons europeus Next Generation

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida està promocionant les iniciatives per a l’accés dels Ajuntaments al fons que arriben des la Unió Europea en relació amb els de “Recursos europeus del NGEU per contribuir a empoderar el món local en el desenvolupament d’un model energètic just, descentralitzat i sostenible”.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa Next Generation i consisteix en “una línia d’ajuts molt important, per impulsar la transició energètica des del món local i amb recursos del NGEU, ja que pot beneficiar al 94% dels municipis de la demarcació i permet assolir percentatges de subvenció d’entre el 85% i el 100% de la despesa elegible”.

EINESA disposa dels coneixements i experiència per a la preparació de les Documentacions Tècniques i Estudis que han de permetre la presentació de les sol·licituds a les línies d’ajuts convocades :

  • Tècnics amb l’acreditació EVO (Efficiency Valuation Organization. (EVO). Aquesta acreditació s’obté a través dels cursos i proves d’avaluació de l’Association of Energy Engineers (AEE), en col·laboració amb el programa de “Certificación en Medida y Verificación de Ahorrros (CMVP®)” amb el doble propòsit de reconèixer als professionals més qualificats en el camp de l’optimització energètica i elevar els estàndards professionals dins del camp de l’anàlisi, la mesura i la verificació.
  • Tècnics inclosos al REGISTRE DE TÈCNICS CERTIFICADORS de l’INSTITUT CATALÀ D’ENERGIA de la Genrealitat de Catalunya.
  • Treballs desenvolupats en el camp de les Certificacions energètiques d’edificis al llarg de més de 20 anys des de l’aparició de la Directiva Europea 2002/91/CE relativa a l’eficiència energètica als edificis.
cmvp-130
Eficiencia-130

A les convocatòries ja publicades i a les anunciades s’incorporen ajuts pes a les següents mesures subvencionables :

  • Mesura 1. Reducció de la demanda i el consum energètic en edificis i infraestructures públiques.
  • Mesura 2. Instal·lacions de generació elèctrica renovable per autoconsum, amb o sense emmagatzematge.
  • Mesura 3. Instal·lacions de generació tèrmica renovable i de xarxes de calor i/o fred.
  • Mesura 4. Lluita contra la contaminació lumínica, enllumenat eficient i intel·ligent Smart Rural i TIC.
  • Mesura 5. Mobilitat Sostenible